Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/vhosting/ae/vhost0039722/domains/prothesevergelijker.nl/htdocs/www/classes/commons.php on line 26
Prothesevergelijker - Lees nu: metaal op metaalgewricht geeft meer infecties

Snel zoeken

Mist u informatie?
Neem contact met ons op
Forum banner

Metaal-op-metaalgewricht geeft meer infecties

Maandag 17 oktober 2011

Metaal-op-metaalgewrichten veroorzaken meer infecties dan metaal-op-plasticgewrichten. Dat komt door verminderd functioneren van macrofagen, laat promovendus Anton Hosman zien.

In de eerste acht jaar na implantatie van een MOM-heupprothese treedt in 1,2 procent van de gevallen een infectie op. Bij een MOP-protheses is dat 0,8 procent.

Slijpsel heupprotheses

Hosman onderzocht de invloed van slijpsel van metaal-op-metaalheupprotheses op diepe infecties. In een laboratoriumopstelling blijkt het slijpsel bacteriegroei te remmen, in een diermodel remt het het immuunsysteem.

Infectierisico

De promovendus concludeert dat de slijtageproducten van MOM-kunstheupen verantwoordelijk zijn voor het verhoogde infectierisico.

Proefschrift

Anton Hosman promoveerde 12 oktober aan de Rijksuniversiteit Groningen. De titel van zijn proefschrift is 'Influence of metal-on-metal wear on infection in hip arthropasty'.

Bron: Rijksuniversiteit GroningenNieuwsbrief

Abonneert u zich op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

  Uw naam:

  Uw e-mailadres: *

Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt, maar alleen voor intern gebruik aangewend.