Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/vhosting/ae/vhost0039722/domains/prothesevergelijker.nl/htdocs/www/classes/commons.php on line 26
Prothesevergelijker - Lees nu: nederland betaalt teveel voor kunstheupen

Snel zoeken

Mist u informatie?
Neem contact met ons op
Forum banner

Nederland betaalt teveel voor kunstheupen

Zaterdag 5 november 2011

In het noorden van het land ligt een middelgroot ziekenhuis ingeklemd tussen weilanden en water. Het ziekenhuis implanteert 170 kunstknieën per jaar en koopt die voor 3.216 euro per stuk van een leverancier.
Toen na vijf jaar het contract afliep, wilde de inkoper van het ziekenhuis ook eens met andere leveranciers
onderhandelen over een nieuw contract. De orthopeden hielden dat tegen. Ze beweren dat ze alleen met
deze kunstknieën en dusmet deze leverancier kunnen werken. De leverancier wilde de implantaten graag blijven leveren, maar voor eenzelfde prijs. Goed, zei het ziekenhuis, dan kopen we ze voortaan in Duitsland. Daar kon de inkoper exact dezelfde kunstknieën van exact hetzelfde merk bij een groothandel kopen, voor 1.153 euro per stuk – ruim 2.000 euro goedkoper. Een bezuiniging van 350.000 euro per jaar.
Nu komt het:  De leverancier bewerkte niet de inkoper, maar de orthopeden. Als de inkoper de knieën in Duitsland zou gaan kopen, dreigde de productspecialist van het bedrijf, dan zouden de orthopeden geen begeleiding meer van hem krijgen. De specialisten durfden het niet aan en het ziekenhuisbestuur zwichtte. De prijsonderhandelingen lopen nog. Het ziekenhuis wilde dit verhaal vertellen, maar niet bij naam.

Het volledige artikel leest u hier.

Bron: NCR HandelsbladNieuwsbrief

Abonneert u zich op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

  Uw naam:

  Uw e-mailadres: *

Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt, maar alleen voor intern gebruik aangewend.