Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/vhosting/ae/vhost0039722/domains/prothesevergelijker.nl/htdocs/www/classes/commons.php on line 26
Prothesevergelijker - Lees nu: openbaar register zakelijke relaties orthopedisch chirurgen

Snel zoeken

Mist u informatie?
Neem contact met ons op
Forum banner

Openbaar register zakelijke relaties orthopedisch chirurgen

Maandag 11 februari 2013

 

Tijdens de NOV-ledenvergadering op vrijdag 8 februari 2013 in de RAI/Amsterdam hebben de leden besloten tot het openen van een openbaar register met daarin alle zakelijke relaties van de orthopeden in Nederland met de orthopedische industrie.

Uitgangspunten
Een goed samenwerkingsverband tussen de orthopedisch chirurg en de orthopedische industrie kan bijdragen aan verbetering van de patiëntenzorg en komt daarmee ten goede aan de patiënt. Om elke schijn van belangenverstrengeling te voorkomen moet de samenwerking zeer zorgvuldig en transparant plaatsvinden (uit: NOV Gedragsregels 2012).

Overweging NOV bestuur
Om de transparantie en het vertrouwen in de orthopedie in Nederland te bevorderen, biedt het NOV-bestuur alle leden van de NOV een digitaal platform om alle directe en/of indirecte zakelijke relaties van de NOV-leden met de orthopedische industrie of andere instanties openbaar te maken.

Besluit ALV, 8 februari 2013
De NOV opent een openbaar register op de NOV-website met daarin alle directe en/of indirecte zakelijke belangen/relaties van alle NOV-leden. Hierin volgt de NOV het model van de American Association of Orthopaedic Surgeons (AAOS).

Informatie wordt opgenomen op het gebied van royalty's, betaalde presentaties, dienstverband, consultancy, aandelen of aandelenopties, (wetenschappelijk) onderzoek, et cetera.

Invullen van het register is verplicht voor alle NOV-leden.

Tweemaal per jaar stuurt de NOV haar leden een mail met een website-link om de leden in herinnering te brengen dat een update van de ingevulde gegevens noodzakelijk kan zijn.Nieuwsbrief

Abonneert u zich op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

  Uw naam:

  Uw e-mailadres: *

Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt, maar alleen voor intern gebruik aangewend.