Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/vhosting/ae/vhost0039722/domains/prothesevergelijker.nl/htdocs/www/classes/commons.php on line 26
Prothesevergelijker - Bekijk en vergelijk de ratings en reviews van de heup prothese Cormet van Corin

Snel zoeken

Mist u informatie?
Neem contact met ons op
Forum banner
Fabrikant: Corin
Waardering: 5.5
Onderzoek: Rating

Patiënten over Cormet

N van L Ziekenhuis: Gelderse Vallei Vivre markeer als ongepast
30-10-2013 Gem. waardering: 4.0  
  Arts: Dr Ooms
 

In 2008 is er bij mij een sportheup van het merk Corin geplaatst.Na 2 1/2 jaar ontstond er accuut ernstige pijnklachten en bewegingsbeperking van deze heup.Doorgestuurd voor onderzoek naar Z-H.De dienstdoende orthopeed van dat bezoek vertelde me dat de pijn voortkwam van een verkeerd materiaal van de heup.Uit de foto kwam vlgs de arts die mijn heup had geplaatst niets bijzonders maar men was wel bezig met een oproep om alle patiënten op te roepen voor een bloedonderzoek om het kobaltgehalte te bepalen.We werden mnd later uitgenodigd en weer mnd later kwam de uitslag.Mijn kobalt was zodanig verhoogd dat ik een MRI scan moest ondergaan.Daar kwam uit dat het weefsel rond de heup wat onrustig was maar niet zo verontrustend dat er een revisie nodig was.Vanaf dag 4 na de operatie knapte de heup bij het bukken en dat werd steeds erger en was ook pijnlijk.Soms voelde het aan alsof hij uit de kom zou schieten.Door de aanhoudende klachten en de halfjaarlijkse controle's waarvan de foto's lieten zien dat de onrustige slijmbeurs bleef ,besloot de orthopeed over te gaan tot een revisie doordat met langer wachten ook problemen met het bot zou kunnen ontstaan.Dit is gebeurd in 2012. Nu na ruim 10 mnd kreeg ik de uitslag van de geexplanteerde heup, dat vlgs de firma Corin er niets met de sportheup aan de hand zou zijn.Na de revisie is mijn bloed weer geprikt op Kobalt en deze was bijna genormaliseerd.Dat is toch genoeg bewijs,want je komt toch niet voor niets aan metaalionen in het bloed

Frits Ziekenhuis: Ziekenhuis Gelderse Vallei markeer als ongepast
22-09-2012 Gem. waardering: 9.2  
  Arts: Dr. Ooms
 

Medio 2006 zijn bij mij, na elkaar rechts en links Cormet 2000 (fabr. Corin) MOM heupprotheses geplaatst. Ondanks het feit dat ik de z.g. kritische grens voor resurfacing al ruimschoots was gepasseerd en een andere orthopeed er geen heil in zag. Individuele benadering en een juist advies door orthopeed Ooms die door Corin is gecertificeerd om hun protheses toe te passen. Ik doe actief aan duursport (triathlon) en bergwandelen. Na de revalidatie heb ik geen enkel probleem ondervonden. De kwaliteit van de prothese en de deskundigheid van de orthopeed zijn essentieel voor een geslaagde resurfacing. In 2011 is, op initiatief van de zorgverlener, het gehalte kobalt in het bloed bepaald (128 nmol/l) en is vanwege de verhoging t.o.v. normaal (<40nmol/l) een MRI gedaan. De 'na'-controle is vanaf nu weer geÏntensiveerd tot twee maal per jaar. Ook nadat zich dit "probleem" had voorgedaan is de behandeling uiterst correct en volledig.

Monique Vleugel Ziekenhuis: Medisch Centrum Alkmaar markeer als ongepast
05-07-2012 Gem. waardering: 9.2  
  Arts: dr. Van den Eeden
 

In 2009 zijn bij mij beide heupen vervangen door de Corin resurfacing heup. Mijn ervaring hiermee is tot dusver super: ben goed hersteld van beiden heupen enben ook weer goed mobiel. Na mijn laatste controle (ook een brief ontvangen) ben ik wel verontrust i.v.m. chroom/cobalt klachten. Tot dusver heb ik gelukkig geen klachten, maar maak mij wel zorgen wat die deeltjes doen t.o.v. de rest van mijn gezondheid. Hierover is nl. nog niet zoveel bekend. Wacht in spanning mijn uitslag af.

meer reviews

Schrijf een review

Spelregels

Plaatst u alstublieft eerlijke en nette reviews zonder anderen te beledigen of anderszins te beschamen. Reviews die niet aan de 'spelregels' voldoen, zullen verwijderd worden.

  Uw naam:
Geef mijn naam niet weer bij de review

  Uw e-mailadres:

  Uw leeftijd:


  Algemene informatie
Ziekenhuis:
Arts:

  Uw waardering van de prothese
Hoeveel last hebt u van pijn?
Hoeveel last hebt u van gewrichtsstijfheid?
Hoeveel moeite ervaart u met uw heup/knie in het dagelijks leven?
Hoeveel moeite ervaart u met uw heup/knie tjidens het sporten?
Hoe groot zijn de problemen met de heup/knie in het algemeen?

  Uw cijfer van de behandeling
Service: Bent u tevreden met de service die is geleverd?
Communicatie: Heeft de arts voldoende met u gecommuniceerd?
Hygiëne: Hoe was de hygiëne in het ziekenhuis?
Luisteren: Is uw vraag, probleem of hulpverzoek goed begrepen?
Informatie: Hoe verliep de informatie voorziening voor, tijdens en na de behandeling?

  Review: Maximaal aantal characters is 1500 inc. spaties
U heeft over.